Kapcsolat

Energetikai tanúsítás adásvételhez:

Tel.: +36 20 974 0923

Otthonfelújítási támogatás:

Tel.: +36 30 445 9965

e-mail: pecsienergetika@gmail.com 

Orosz László, építészmérnök, épületenergetikai tanúsító

Mi célt szolgál az energetikai tanúsítvány?

Energetikai tanúsítvány Pécs

 

 

 

 

 

 

 

Energetikai Tanúsítvány (ET): Igazoló okirat, amely az épületnek (önálló rendeltetésű egységnek, lakásnak) a külön jogszabály szerinti számítási módszerrel meghatározott energetikai teljesítőképességét tartalmazza.

Energetikai tanúsítvány ingatlan adás-vétel/bérbeadás esetén:

Az energetikai tanúsítvány a vevőnek/bérlőnek ad hiteles információt az ingatlan várható energiafogyasztásáról. Ezen túlmenően javaslatot is kap a szükséges energiacsökkentő beruházásokra.

Energetikai tanúsítvány energetikai pályázat esetén:

Az energetikai célú felújítást célzó pályázatok, hitelek esetén gyakran szükséges tanúsítványt készíteni az épület jelenlegi állapotáról, és energetikai számítást a korszerűsítés utáni állapotról. Célja, hogy a számításokkal igazoljuk, hogy megvalósul a pályázatban előírt energia fogyasztás csökkenés.

 Ha az épület energetikai minőségi osztálya nem éri „C” kategóriát, akkor a tanúsítást megrendelő döntése szerint a tanúsítvány azonnal megvalósítható, energia-megtakarításra irányuló üzemviteli intézkedéseket, illetve hosszabb távon megvalósítható energiahatékonyságot növelő, felújítási, korszerűsítési munkákhoz kapcsolódó energia-megtakarításra irányuló javaslatot is tartalmaz.

Energetikai tanúsítványt pécsi ingatlanra megrendelem>>

Vissza a főoldalra>>