Kapcsolat

Tel:

Energetikai tanúsítás: 

06-20/9740-923

Ingatlan értékbecslés:

+36-20/9491-532       

E-mail: pecsienergetika@gmail.com

Iroda:  Pécs,Széchenyi tér 2.

Solar rendszereink:

Napelem+ LED világítás:

napelem+LED

Ez a rendszer egy hálózatra visszatáplálós  villamos energiát tremelő napelemes rendszerből, és LED technológiájú energiatakarékos világítás rendszerből áll. 

A napelemek a nap fényéből elektromos energiát állítanak elő, melyet az inverter váltóárammá alakít, így az épület számára felhasználhatóvá válik. A gondosan megtervezett LED világítás rendszer azért célszerű, hogy a megtermelt elektromos áram egy részét, ne a nagy energiafogyasztású izzók pazarolják el. A hálózatra visszatáplálós rendszer energiája bármikor elérhető, akár éjjel vagy nappal, illetve télen és nyáron.

Üzleti, ipari és lakossági ingatlanokra is ajánlott. 

 

Napelem+elektromos fűtés+ LED világítás:

napelem+LED+elektromos fűtés

 

Ingyen fűt a nap energiájával:

Hagyományos fűtést, hálózatra visszatáplálós napelem rendszer, és elektromos fűtés kombinációjával ki lehet váltani. A napelem által megtermelt áramot egész évben bármikor fel tudja használni az elektromos fűtésrendszer. 

FONTOS! : Az ilyen rendszertelepítést mindig  részletes energetikai számítás, és vizsgálat előzi meg. Jó hőszigetelésű ingatlanokba javasoljuk. Ha nincs hőszigetelve az épület, abban az esetben cégünk azzal együtt végzi a teljes energetikai felújítást.

Új lakóházak esetében a legyorsabb a megtérülési idő, hiszen nem kell kiépíteni a központi gáz fűtést, nincs szükség sem a kazánra, sem a radiátorokra, fűtés szerelvényekre, kéményre, gáz bevezetésére, és gépész tervre sem. 

Napelem fűtésrendszer költsége - Központi fűtésrendszer költsége = Gyors megtérülési idő

Érdemes megjegyezni hogy egy központi fűtésrendszer soha nem térül meg. 

Elektromos fűtés:

Carbonfilmes technológiájú rendszereink: A legújabb innováció a carbon fűtőfilm. A megfelelő rétegrend mellett elsősorban padlófűtés, és falfűtésre alkalmas.

Elektromos ohmikus fűtőszálas rendszereink: Jól bevált technológia, mellyel biztosra mehetünk. Elsősorban részlegesen hőtárolós padlófűtés kialakítására javasoljuk. 

 

Napelem + napkollektor:

napkollektor + napelem

 

Használati melegvíz és elektromos áram ingyen:

Napkollektorral kombinált napelemes rendszereink képesek egész évben biztosítani a ház melegvíz, és áramigényét is.

Legolcsóbb, leghamarabb megtérülő megoldás ha 3 évszakos tartályos napkollektorral tervezzük meg a rendszert. Úgy méretezzük, hogy 3 évszakon át nagyrészt a napkollektor biztosítsa a melegvizet. Télen a napelem által megtermelt árammal melegítjük a vizet elektromos fűtőpatron segítségével.

Lehetőség van split rendszerű 4 évszakos napkollektorra is, azonban lakóházak esetében a napelem+tartályos napkollektor rendszerünk a legoptimálisabb, és a leghamarabb megtérülő megoldás.

Mindig energetikai vizsgálat előzi meg a telepítést, mely során részletesen megtervezzük az adott épülethez illeszkedő rendszert. 

 

Nulla rezsis ház:

Nulla rezsis ház

A nulla rezsis rendszerünk lényege:

  1. Hálózatra visszatáplálós napelem rendszer megtermeli a rendszer működéséhez szükséges elektromos áramot.
  2. A szükséges melegvizet részben a napkollektor, és részben a napelem állítja elő. 
  3. A méretezett elektromos fűtésrendszer a szükséges energiát a közműhálózatból nyeri, melyet napelem rendszer korábban betermelt.
  4. A LED világításrendszer megspórolja a világításra fordított energia nagy részét, melyet így másra használhatunk. 
  5. Energetikai számítás során meghatározott hőszigeteléssel, és nyílászárókkal látjuk el az ingatlant.

Új építésű lakóházaknál méghamarabb megtérül, hiszen nem kell kiépíteni a központi gáz fűtésrendszert, nem kell gázvezetéket bekötni, és nem szükséges gépészterv sem.

Használt lakásoknál ha nincs kialakítva központi fűtés, akkor érdemes a teljes elektromos fűtésrendszert kiépíteni, ha pedig már van központi gáz fűtés, akkor azzal kombinálva is kiépíthető a napelemes fűtésrendszer.